Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (2024)

Beschrijving

De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck is een prachtige 4 wielaangedreven RC Auto en is uitgerust met de zeer krachtige 2075KV brushless motor en WP-8BL100 snelheidsregelaar van Hobby Wing. Deze combinatie van motor en regelaar zijn qua prestaties vergelijkbaar met bijvoorbeeld de bekende Mamba Monster set die Traxxas gebruikt in de Brushless E-Revo en E-Maxx. De Hobby Wing WP-8BL100 snelheidsregelaar kan een piekstroom aan van maar liefst 650A en een continu stroom van 100A en is geschikt voor zowel 3S (11,1V) als 4S (14,4V) LiPo akku’s waarmee snelheden tot wel 100 km/uur mogelijk worden! De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck weegt maar liefst 4kg en is voorzien van een zeer dikke aluminium bodemplaat, waardoor deze RC MonsterTruck tegen een stootje kan. Deze brushless rc monster truck is voorzien van een 2.4GHz pistoolzender, wat zorgt voor een groot en betrouwbaar bereik van meer dan 140 meter. Deze zender biedt eventueel de mogelijkheid om de snelheid van de rc auto te begrenzen om op lage snelheid te kunnen leren rijden (optioneel in het keuzemenu). Het is zelfs mogelijk om de snelheid terug te voeren naar stapvoets rijden, een uniek voordeel dat de Traxxas of Arrma zenders bijvoorbeeld niet hebben en ideaal voor beginners en jonge coureurs!

De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck is zeer stevig gebouwd met impact resistente onderdelen, grote olie gevulde aluminium schokdempers en een zeer forse bumper. De Himoto Combat RC Truck is volledig geassembleerd en dus Ready to Run en u kunt hieronder ook uw eigen pakket samenstellen en zelf kiezen welk type accu en lader u voor de RC Monster Truck wilt gebruiken. De grote banden geven de Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck de mogelijkheid om zonder problemen over obstakels zoals takken en kleine boomstammen te rijden, met deze Big Scale RC Monster Truck wordt off-road rijden een volledig nieuwe ervaring! De rc auto heeft een duurzame body, dat gedeeltelijk opgebouwd is uit aluminium en hierdoor beter bestand is tegen crashes dan standaard PVC bodies. Ook zijn zowel de pinion als de spurgear tandwielen van staal om te zorgen voor maximale duurzaamheid. Verder kan deze rc Truck volledig geupgrade worden met aluminium onderdelen. Door de extreme power en hoge acceleratie van de Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck kunnen er met gemak wheelies mee worden gemaakt en zal deze RC Monster Truck zorgen voor heel veel rijplezier en is een aanrader voor iedereen die houdt van zeer snelle en krachtige Big Scale rc auto’s! De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck wordt volledig Ready to Run en gemonteerd geleverd inclusief 11,1V 2700mAh LiPo accu, acculader, 2.4GHz zender, Nederlandse handleiding en 1 jaar garantie.

Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (2)WP-8BL100 100/650A snelheidsregelaar van Hobby Wing!

De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck is uitgerust met de beste A-merk elektronika zoals de zeer sterke 2075KV brushless motor en 100A WP-8BL100 snelheidsregelaar van het bekende merk Hobby Wing. Deze krachtige Hobby Wing snelheidsregelaar kan een continue belasting aan van 100 Ampere en een piekbelasting van maar liefst 650 Ampere! Hierdoor is de regelaar geschikt voor zowel 3S (11,1V) als 4S (14,8V) wat absoluut uniek is in deze prijsklasse. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van NiMH akku’s, de 100A WP-8BL100 snelheidsregelaar is geschikt voor NiMH akku’s van 8-12 cellen. Voor maximaal vermogen moet er echter gebruik gemaakt worden van LiPo Accu’s, welke veel meer stroom leveren dan NiMH accu’s waardoor het maximale vermogen in de motor wordt opgewekt. Voor de hoogste snelheden kun je een 14,4V Lipo Akku van 5000mAh gebruiken, hiermee heb je de langste rijtijd maar ook 100% meer vermogen dan bij 7,4V LiPo akku, wat resulteert in ook 100% meer acceleratie en topsnelheid. Standaard wordt er een 11,1V 2700mAh LiPo accu meegeleverd, maar u kunt in de opties hieronder ook een of meerdere zwaardere accu’s toevoegen.

De kracht van Brushless MotorenHimoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (3)

Nitro auto’s hebben net als iedere brandstofmotor een koppel die maximaal is bij een specifiek toerental, waardoor bij lage toeren het koppel en dus ook de acceleratie beperkt is. Een brushless motor heeft daarentegen een vast koppel, onafhankelijk van het toerental en overtreft een brandstofmotor wat betreft acceleratie en topsnelheid met gemak. Bij het gebruik van een goede LiPo accu is de acceleratie zo hoog, dat het niet mogelijk is met de zender vol gas te geven, omdat de auto dan achterover zal klappen. Bij brushless elektronica kunnen zowel NiMH, NiCd en LiPo accu’s worden gebruikt variërend van 7,2-14,4 Volt. Maximaal vermogen en snelheid worden geleverd bij hoge amperes (stroom) en hoge voltages (spanning). Voor maximaal vermogen dient u gebruik te maken van een LiPo accu.

Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (4)Waarom LiPo accu’s?

Zoals hierboven te lezen is, zorgen LiPo accu’s voor een maximaal vermogen van uw brushless elektronica. De auto wordt standaard met een 11,1V 2700mAh LiPo accu geleverd en in de opties hieronder kunt u eventueel zwaardere accu’s toevoegen. Het voordeel van LiPo accu’s is dat deze een zeer hoge stroom kunnen leveren, tot wel 1000A, terwijl dit bij normale NiMH accu’s een stuk lager ligt. Zo kunt u dus het meeste uit uw auto halen. Let wel op dat LiPo accu’s alleen met een speciale LiPo lader geladen kunnen worden, deze zit al bij de auto inbegrepen en snellere laders zijn in de opties bij te bestellen. Ook krijgt u van ons een handleiding over het omgaan met LiPo’s om te zorgen dat uw wagen en accu zo lang mogelijk mee gaan en zo goed mogelijk werken.

Geschikt voor alle terreinen

De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck beschikt over vierwielaandrijving (4WD) waardoor hij veel meer grip heeft dan rc auto’s met tweewielaandrijving (2WD), waardoor je sneller door bochten kunt rijden zonder de controle te verliezen of uit te breken. Ook heb je met 4WD betere acceleratie doordat het vermogen over alle 4 de wielen wordt verdeeld. Ook heb je op ruwe ondergrond veel meer grip voor optimale rijprestaties. Het grote formaat en extra gewicht zorgen tevens voor een zeer goede wegligging die ook helpt om de Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck stevig op vier wielen te houden. Zowel op de weg als op het meest ruwe terrein komt deze rc auto volledig tot zijn recht.

Upgrades en AccessoiresHimoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (5)

Wat de Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck in dit prijssegment ook uniek maakt is de enorme verscheidenheid aan upgrade onderdelen en accessoires. Zo hebben we naast alle basis onderdelen ook de meeste onderdelen in aluminium om de Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck bijna onverwoestbaar te maken en dit zorgt tevens voor een zeer professionele uitstraling. Daarnaast hebben we zwaardere accu’s, snellladers, verlichting, andere banden, chrome velgen, losse kappen, beschermhoezen en nog veel meer.

4-wielaandrijving (4WD)Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (6)

Door de 4-wielaandrijving heeft de Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck veel meer grip dan een 2-wiel aangedreven model. Hierdoor accelereert de Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck sneller, raakt deze minder snel in de slip, breekt deze minder snel uit in bochten en kun je beter tegen steile hellingen en over obstakels heen rijden. Wil je maximale controle over je auto dan is 4WD een must!

Het merk HimotoHimoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (7)

Himoto Racing is sinds 2004 gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van zeer snelle 4WD rc auto’s en is inmiddels niet meer weg te denken als merknaam binnen de RC wereld. Himoto produceert haar eigen lijn van 1:18, 1:16, 1:10 en 1:8 elektro en nitro rc auto’s, maar produceert daarnaast ook rc auto’s voor een groot aantal andere merken zoals het bekende HPI. Door het aanbod van zeer hoogwaardige, maar betaalbare produkten heeft Himoto laten zien dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Team Himoto heeft in samenwerking met onder andere de Finse top-coureur Joseph Quagraine samengewerkt aan een aantal high-end rc auto’s onder de merknaam JQ Products en het feit dat Himoto voor het bekende Japanse HPI produceert zegt genoeg.

MT301 2.4GHz zendersysteemHimoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (8)

De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck is uitgerust met de MT301 2.4GHz zender voor uiterste betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Het trimmen van de zender gebeurd door 3 tip-toetsen die zich naast en boven het stuurwiel op de pistoolzender bevinden. Hiermee kunnen het gas en sturen zeer nauwkeurig gekalibreerd worden en tevens de maximale stuuruitwijking worden bepaald. Bij de optionele PRO-zender heb je zelfs de mogelijkheid om bovenop de zender zowel de snelheid voor- als achteruit traploos te begrenzen. Hiermee begrens je de maximale snelheid bijvoorbeeld op 30%, zodat de rc auto niet harder kan rijden dan 12 km/uur, ideaal om kinderen mee te leren rijden.

Oefenmodus: Beperk de maximale snelheid van je rc autoHimoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (9)

Deze Himoto modellen hebben als unieke optie de mogelijkheid om de maximale snelheid van de rc auto te begrenzen. Dit kun je traploos instellen door middel van 2 draaiknoppen op de handzender. Hiermee kun je zowel de maximale snelheid voor- als achteruit los van elkaar instellen. Stel je deze in op bijvoorbeeld 30%, dan rijdt de auto bij vol gasgeven slecht op 1/3 van de normale snelheid. Ideaal voor kinderen en beginners die nog moeten leren rijden. Voor het begrenzen van de snelheid heb je de PRO-zender nodig, deze optie kunt u meebestellen bij de opties.

Bescherm je rc auto met de waterdichte beschermhoes

Deze RC Auto is geschikt voor ieder terrein en kan door gras, zand, modder en sneeuw rijden. Echter zit je auto en alle elektronika na een keer rijden meteen onder het stof en zand en dit zorgt voor extra slijtage. Daarnaast beschermt de hoes tegen vocht en modder om schade aan de rc auto te voorkomen, al zijn de meeste componenten spatwaterdicht. Om je auto nieuw te houden en schade aan je elektronika te voorkomen raden we je aan de beschermhoes te gebruiken. Deze gebruik je tijdens het rijden en wordt om de auto gedaan, onder de kap. Pak de kap van de auto en je opent eenvoudig de klittenband strip om toegang te krijgen tot je rc auto voor het wisselen van akku’s etc. Je ziet er tijdens het rijden niets van, maar je rc auto is wel maximaal bechermd tegen water, modder, sneeuw en zand en deze blijft zo als nieuw!

De Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck wordt geleverd inclusief

  • Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck
  • Kap
  • 11,1V 2700mAh LiPo Accu
  • 500mAh lader
  • MT301 2.4GHz pistoolzender
  • Nederlandse handleiding
  • 1 jaar garantie

Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (10)

Hier kun je alle andere RC Monster Trucks vinden.

Himoto 1:8 Combat RC Monster Truck Red - rcautoplanet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6616

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.