8 producten om je huilende ogen te helpen (2023)

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als u koopt via links op deze pagina, kunnen we een kleine commissie verdienenDit is ons proces.

Healthline laat je alleen merken en producten zien waar wij achter staan.

Ons team onderzoekt en evalueert grondig de aanbevelingen die we op onze site doen. Om vast te stellen dat de productfabrikanten veiligheids- en werkzaamheidsnormen hebben gehanteerd, hebben we:

 • Evalueer ingrediënten en samenstelling:Hebben ze de potentie om schade aan te richten?
 • Factcheck alle gezondheidsclaims:Komen ze overeen met de huidige hoeveelheid wetenschappelijk bewijs?
 • Beoordeel het merk:Werkt het met integriteit en houdt het zich aan de best practices in de branche?

Wij doen het onderzoek zodat u vertrouwde producten voor uw gezondheid en welzijn kunt vinden.

Lees meer over ons doorlichtingsproces.

Was dit nuttig?

Ik weet niet zeker of het angst is of pure eenzaamheid, maar ik heb nog nooit in mijn leven zoveel gehuild.

8 producten om je huilende ogen te helpen (1)Deel op Pinterest

Voordat we op de "pauze" -knop op de wereld drukten, had ik niet veel oogverzorgingsproducten gebruikt.

Ik heb er nooit aan gedacht om elke dag verkoelende gelpleisters onder mijn ogen aan te brengen. Ik had het geluk dat ik er nooit mee te maken had gehaddonkere cirkelsook door gebrek aan slaap.

Tegenwoordig zijn mijn uitgeschreeuwde ogen mijn grootste huidprobleem geworden.

Ik weet niet zeker of dat zo isspanningof de pureeenzaamheidIk heb me de laatste tijd gevoeld, maar ik heb nog nooit in mijn leven zoveel gehuild.

Ik word wakker met ogen die zo opgezwollen zijn dat ik er 's ochtends moeilijk doorheen kan kijken. Mijn huid wordt elke keer dat ik begin te scheuren felrood en vlekkerig, en de kleur verdwijnt pas als ik een verkoelende gel of een zak bevroren erwten op mijn gezicht aanbreng.

Als je de laatste tijd ook in een emotionele achtbaan zit, weet dan dat huilen gezond isemotionele ontlading. Bovendien zijn er eenvoudige manieren om wallen en roodheid rond de ogen na het huilen snel te verminderen.

Ik sprak met drie oogzorgspecialisten om de details te krijgen over wat er gebeurt als je huilt en hoe je voor die overgehuilde ogen moet zorgen.

Geloof het of niet, er gebeurt veel achter je oogballen als je verscheurt.

"Als je ogen veel tranen produceren, raakt het traanafvoersysteem overweldigd en lopen de tranen uit je ogen", legt uitHadley Koning, MD, een gecertificeerde dermatoloog in New York City.

Huilen zorgt er niet alleen voor dat het waterwerk begint, maar het kan ook roodheid rond de ogen en soms het hele gezicht veroorzaken.

"Omdat tranen uit ons bloed worden gemaakt, kunnen vaten die bloed naar onze ogen voeren verwijden of groter worden om meer bloed naar het gebied te laten stromen - dit kan bijdragen aan roodheid en wallen van de ogen, oogleden en omliggende huid", zegtJason Briton, MD, een gecertificeerde LASIK-chirurg in St. Louis.

Gelukkig zijn er geen langetermijneffecten aan verbondenveel huilen, volgensNikhil Dhingra, MD, een gecertificeerde dermatoloog bij Spring Street Dermatology in New York City.

"Het kan je ogen zeker uitdrogen en op korte termijn tot milde irritatie leiden, evenals de huid rond de ogen irriteren, maar geen van deze effecten zou langdurige veranderingen in de ogen of de huid eromheen moeten hebben", zegt Dhingra.

Als uw ogen nat zijn, zelfs als u zich goed voelt, kunt u uw arts raadplegen.

“Als het oog tranen, zelfs als er geen emotie is, kan dit paradoxaal genoeg een teken zijn vandroge ogen syndroom', zegt Briton.

Cafeïne

Je hebt het waarschijnlijk geziencafeïneals een populair ingrediënt in oogproducten, en met goede reden - cafeïne is een natuurlijke vasoconstrictor, wat betekent dat het de verwijding vermindert die leidt tot bloeddoorlopen, gezwollen ogen.

"[Cafeïne] zal wallen verminderen door te verminderen hoeveel vloeistof er naar de ogen reist", zegt Dhingra.

suggereert DhingraHerziening Huidverzorging Teamine Eye Complex, dat cafeïne bevat om wallen te verminderen en ruwheid te verminderen.

Koning houdt vanDe gewone cafeïne-oplossing 5% + EGCG, dat goed oplosbare cafeïne en groene thee-catechinen bevat om pigmentvlekken en wallen te verminderen.

Koning beveelt ook aanEerste Hulp Beauty Eye Duty Triple Remedy A.M. Gel-crème, dat peptiden, zeewierextract en rode algenextract bevat om fijne lijntjes te verminderen en de huidbarrière te ondersteunen.

Alles wat koud is

Alles wat afkoelt, kan volgens Brinton ook helpen de bloedvaten te beperken, waardoor roodheid en wallen rond de ogen verder worden verminderd.

“We raden patiënten gewoonlijk aan om diepvriesgroenten uit de vriezer te halen, ze in een papieren handdoek te wikkelen en dit over de gesloten ogen te leggen. De achterkant van een lepel die in de vriezer is gelegd, kan ook rustgevend zijn”, zegt Brinton.

Andere natuurlijke manieren om je oververhitte ogen af ​​te koelen zijn koude theezakjes, koele komkommers of bijtringen rechtstreeks uit de koelkast.

Getinte crème

Colorscience's Total Eye 3-in-1 vernieuwingstherapie SPF 35is een andere favoriet van Dhingra's. Het helpt wallen onder de ogen te kalmeren met ingrediënten zoalsjojoba,hyaluronzuur, Enpanthenol. Het maskeert ook roodheid met een kleine tint (ideaal wanneer huilen op een ongelegen moment gebeurt).

Maskers voor onder de ogen

Dhingra is ook een fan vanPeter Thomas Roth's Water Drench Hyaluronic Cloud Hydra-Gel Eye Patchesmetheemst wortelen cafeïne.

Koning houdt vanMASK Skincare's voedende CBD-patches voor onder de ogen. "[Deze pleisters] bevatten extract van pompoenpitten om het gebied onder de ogen te depuffen", legt King uit. "Voor een extra boost kunnen de pleisters voor gebruik in de koelkast worden geplaatst."

Gezichtsrollers

Gezichtsrollers zijn altijd een goede optie om huilende ogen te helpen.

King raadt aan om het uit te proberenJenny Patinkins Rose on Rose Face Roller Petite, die is gemaakt van rozenkwarts en na koeling koel blijft om de bloedvaten te helpen vernauwen en wallen te verminderen.

"Het kleine formaat is perfect voor gebruik rond de ogen", zegt King. "Zacht rollen onder de ogen vanaf de middellijn naar de zijkanten kan de ophoping van vocht helpen verminderen."

Gebruik je rollerin langzame, opwaartse bewegingen om het optillen te bevorderen, met speciale aandacht voor het gebied rond de ogen en het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en lachrimpels.

Wanneer niets anders werkt

Als niets anders lijkt te werken, is het misschien tijd om met uw arts te praten om te zien of een onderliggend probleem uw ogen kan aantasten.

Producten die mogelijk irriterende stoffen bevatten, waaronder vitamine C, retinols, producten op zuurbasis en toverhazelaar, moeten onder de ogen worden vermeden.

"Als je het gebied irriteert met iets hards, kan dat wallen en roodheid nog meer vergroten", legt Dhingra uit.

Aambei crèmeis een vaak aanbevolen product om roodheid en wallen rond de ogen te verminderen, omdat de fenylefrine naar verluidt helpt de bloedvaten te vernauwen en de 1 procenthydrocortisonkan wallen tijdelijk verminderen.

Maar King pleit ertegen en merkt op dat sommige merken ingrediënten bevatten die "letsel kunnen veroorzaken als je per ongeluk wat in je oog krijgt en irritatie van de gevoelige huid rond de ogen veroorzaakt."

Brinton raadt ook af om regelmatig roodheidverminderende oogdruppels te gebruiken, omdat deze verslavend kunnen worden. Ze kunnen na verloop van tijd ook leiden tot meer roodheid en irritatie van de ogen.

"Deze druppels bevatten decongestivum-ingrediënten zoals tetrahydrozoline, feniramine en naphazoline, en uiteindelijk vertellen we elke week iemand in ons kantoor om te stoppen met het gebruik van deze druppels", zegt hij.

"Als ze af en toe worden gebruikt, zoals voor het geven van een presentatie of het maken van familiefoto's, zijn ze effectief en waarschijnlijk in orde", zegt Brinton. Overdrijf het gewoon niet.

In deze moeilijke tijden,tranen stortenkan helpen om veel pijn, verdriet en frustratie los te laten, maar je hoeft je geen zorgen te maken over langetermijneffecten.

Hoewel vaak huilen ervoor kan zorgen dat uw ogen tijdelijk opzwellen, rood worden of kringen onder de ogen krijgen, kunnen de resultaten worden verminderd met behulp van nuttige producten en ingrediënten.

Als de ene vorm van opluchting niet veel voor je ogen doet, overweeg dan om een ​​andere te proberen totdat je vindt wat voor jou werkt. En natuurlijk zorg je goed voor jementale gezondheidEnveiligheidnaast je vermoeide ogen.

Daley Quinn is een beauty- en wellnessjournalist en contentstrateeg die in Boston woont. Ze is een voormalig schoonheidsredacteur bij een nationaal tijdschrift en haar werk is verschenen op sites als Allure, Well + Good, Byrdie, Fashionista, The Cut, WWD, Women's Health Mag, HelloGiggles, Shape, Elite Daily en meer. Je kunt meer van haar werk op haar zienwebsite.

FAQs

Welke vitaminen voor droge ogen? ›

Vitamine A is bij vrouwen verder goed voor de slijmvliezen en draagt bij zowel mannen als vrouwen bij aan het behoud van een normale vochtbalans van de ogen. Daarom wordt vaak geadviseerd vitamine A in te nemen bij droge ogen.

Wat eten bij droge ogen? ›

Omega-3 zit onder andere in vette vis, plantaardige oliën, peulvruchten, groene bladgroenten en bepaalde noten, zoals walnoten. Zo kan goede voeding droge ogen tegengaan.

Kunnen droge ogen tranen? ›

Klachten bij droge ogen

Mensen met droge ogen kunnen last hebben van: Tranende ogen. Prikkende ogen. Brandende ogen.

Welk fruit is goed voor de ogen? ›

Vitamine-C voor ogen

Die is te vinden in fruit, zoals sinaasappels, kiwi's en aardbeien, en in groenten, zoals broccoli, sareptamosterd en paprika. Naast bron van antioxidanten helpt het ook om staar te vertragen en ze geven de benodigde oogvitaminen tegen maculadegeneratie.

Welke Thee is goed voor de ogen? ›

Theezakjes. Cafeïne is een veelgebruikt ingrediënt in oogcrèmes. Gelukkig heeft u geen dure crèmes nodig om van uw opgezwollen ogen af te komen, een theezakje alleen voldoet namelijk al. Vooral groene en zwarte thee zijn effectief, omdat hier veel cafeïne inzit wat vochtafdrijvend werkt.

Hoe krijg je weer gezonde ogen? ›

Bescherm uw kijkers: 12 tips voor gezonde ogen
 1. Bescherm uw ogen tegen de zon. ...
 2. Kijk nooit recht in de zon. ...
 3. Zorg voor voldoende, goed licht. ...
 4. Neem pauzes van uw scherm. ...
 5. Houd afstand van uw scherm. ...
 6. Pas de helderheid van het scherm aan. ...
 7. Schaf een geschikte bril of lenzen aan. ...
 8. Knipper vaak met uw ogen.

Is melk goed voor de ogen? ›

Zuivelproducten hebben een positief effect op droge ogen en zijn een goede bron van vitamine B en vitamine D.

Hoe kom je snel van droge ogen af? ›

Knipper regelmatig, vooral als u veel leest of naar een beeldscherm kijkt. Dat is belangrijk om uw ogen vochtig te houden. Zorg dat de lucht in huis niet te droog wordt als de verwarming aan staat. Hang bijvoorbeeld een bak met water aan de verwarming.

Hoe krijg je tranen weg? ›

Vaak worden traanogen veroorzaakt door een irritatie. Dit probleem is makkelijk op te lossen door je oog (extra) te spoelen. Je zou als extra voorzorgsmaatregel elke avond je oogleden schoon kunnen maken met een vochtig wattenstaafje.

Welke oogdruppels bij tranende ogen? ›

Gebruik Ogentroost Oogdruppels

Wat de oorzaak ook is: Ogentroost Oogdruppels hebben een verzachtend effect op het oog bij een verhoogde traanproductie en roodheid. Heb je vaak last van rode en tranende ogen, zorg er dan voor dat je ze steeds bij de hand hebt. Ze zijn overigens ook beschikbaar in handige ampullen.

Wat als je ogen veel tranen? ›

Als uw ogen tranen is de oorzaak vaak onschuldig. Het vermijden van stoffige of rokerige ruimtes of het aanpakken van de allergie kan helpen. Blijft u maar last houden van tranende ogen of maakt u zich zorgen over uw traanogen? Dan kunt u het best langs de huisarts gaan.

Wat zijn de symptomen van een vitamine B12 tekort? ›

Wat kun je merken als je te weinig vitamine B12 hebt?
 • tintelingen in je handen en voeten.
 • minder gevoel in je vingers.
 • minder gevoel.
Apr 18, 2023

Heeft vitamine D invloed op je ogen? ›

Vitamine D houdt het netvlies (laag weefsel aan de achterkant van het oog) gezond, waardoor het zicht beter wordt. Dit komt omdat er tijdens het ouder worden steeds meer ontstekingen ontstaan op het netvlies wat het zicht vermindert en vitamine D gaat deze ontstekingen tegen en verwijdert meer afvalstoffen.

Wat zijn de symptomen van een tekort aan vitamine D? ›

Symptomen van een vitamine-D-tekort

Kenmerken zijn vaak algemeen van aard, zoals vermoeidheid, spierzwakte, pijn in de botten of hoofdpijn.

Is Omega 3 goed voor je ogen? ›

Je brengt omega 3 misschien niet direct in verband met je ogen, maar wist je dat je ogen zelfs voor een groot deel uit omega 3-vetzuren bestaan? Daarom is het belangrijk dat je voldoende omega 3 binnen blijft krijgen. Een belangrijk omega 3-vetzuur is DHA, docosahexaeenzuur, een essentiële bouwsteen voor je ogen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 19/01/2024

Views: 5715

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.